A tagozatról

A névtudomány kutatási területe
A Névtani Tagozat célja
A Névtani Tagozat felépítése


Információk

Rendezvények
Új névtani kiadványok
Tudományos
fokozatszerzés

Tudományos díjak
Névarchívum


Névkutatók

Publikációs listák
In memoriam


Kapcsolat

Elérhetőségek
Közönségszolgálat
Névtani tárgyú honlapok

Az alábbi pontokban a Magyar Névarchívum elnevezésű internetes névtani adatbázis különböző alpontjait ismertetjük. (A Névarchívum hamarosan megújul, addig az anyagában és szerkezetében régebbi verzió továbbra is látogatható.)


Helynévtörténeti adatok a korai ómagyar korból

A sorozat Györffy György Az Árpád-kori Magyarország történeti földrajza című munkájában közölt mikronévi anyagot közli szócikkekbe szedve. A kiadványok emellett térképeket és különböző mutatókat is tartalmaznak. A digitális változat elérhető a Magyar Névarchívum oldalán.

Az oldal tetejére


Korai magyar helynévszótár (1000–1350)

A munka a korai ómagyar kor helynévi szórványainak a szótárszerű feldolgozására vállalkozik. Első kötete bertűrendben Abaújtól Csongrádig dolgozza fel a helynévanyagot. A digitális változat elérhető a Magyar Névarchívum oldalán.

Az oldal tetejére


Könyvtár

A Magyar Névarchívum könyvtárában digitális változatban elérhetőek az elmúlt években megjelent onomasztikai tárgyú könyvek, tanulmányok és egyéb névtani anyagok. A könyvtárba alábbi link segítségével juthat el.

Az oldal tetejére


Kézirattár

A Magyar Névarchívum kézirattárában meg nem jelent könyvek, előadásszövegek, illetve a névtani kutatásokat segítő tematikus bibliográfiák, adatbázisok taláhatóak meg. A kézirattár a következő link alatt érhető el.

Az oldal tetejére