Keresés az oldalon megtalálható különböző dokumentumok szlengszavai között

 

MixLex nevű virtuális lexikon (ötlet és fejlesztés: Dombi László) – amely különböző, az interneten hozzáférhető összefoglaló jellegű művek címszavainak összefésüléseként jött létre – tartalmazza a szlengoldalakon fellelhető szótárak anyagát is. Dombi László 255 részbe rendezve, betűrendbe állítva (az egyes file-ok listáját lásd itt) teszi kereshetővé meglevő szóanyagot.

Ennek segítségével az összes, oldalainkon bemutatott szlengszó könnyen fellelhető. Jelenleg ennek a szókincsállománynak a terjedelme: 10596 szócikk.

A keresés lehetséges Java applet-tel (egy külön kis browser-ablakban fut; hatékonyabb kezelhetőséget biztosít, és a legtöbbek által használt operációs rendszeren és azokon futó browsereken használható); Hypertext-es felületen (használhatósága függetlenül az operációs rendszertől, és a használt böngészőtől – általános igényű hozzáférést biztosít a lexikonhoz; nem szükséges sem frame, sem java, sem pedig javascript engedélyezése) és Hypertext gombok nélkül (itt feliratokkal helyettesíti az ikonokat (gombokat), vakok és gyengén látók speciális igényeit kielégítendő).

A MixLex nyitóoldala