Bepuszil, burkol, kajcsizik - Retro után itt a Szlengszótár!

http://www.hirszerzo.hu/cikk.bepuszil_burkol_kajcsizik_-_retro_utan_itt_a_szlengszotar.80901.html

2008. szeptember 25. 12:02

 

A nyárom megjelent és immár harmadik utánnyomást megélt Retró Szótár után újabb sikergyanús kötetet jelentetett meg a Tinta Kiadó. A Szlengszótár bemutatóját csütörtökön tartják.

Parapatics Andrea Szlengszótára a Tinta Kiadó Ékesszólás kiskönyvtára sorozatának hatodik köteteként látott napvilágot. Kiss Gábor kiadóigazgató a Független Hírügynökségnek elmondta A Szlengszótár a mai magyar szleng több mint 2000 szavát és kifejezését értelmezi rövid magyarázatokkal, a használatukat pedig szemléletes példamondatokkal mutatja be.

A könyv izgalmas olvasmány azok számára is, akik érdeklődnek a magyar nyelv legfrissebb jelenségei iránt. Továbbá hasznos segédeszköz lehet mindazoknak, akik nap mint nap találkoznak a szlenggel, de azoknak is, akik nem ismerik minden szavát pontosan. 

A szótár végén található fogalomköri mutató - a magyar szótárirodalomban elsőként - tematikus csoportokba rendezve adja közre a hasonló jelentésű, szinonim szlengszavakat. Így az olvasó együtt láthatja például az eszik jelentésű bebüntet, bepuszil, burkol, flamózik, kajcsizik, zúz igéket - tette hozzá Kiss Gábor.